Kaksi vuotta sitten tein kehon tädille ja sedälle keksimixit Bakerellan vinkistä. Tällaiset purkkilahjat ovat ihan selvässä kasvussa itse tehtyjen lahjojen joukossa. Tänä vuonna päätin purkittaa joulukalenteriin piparminttumuffinssiainekset.

 

 


Purkinhan voi sitten koristella vaikka millä etiketeillä, mutta minulla sattui kaapissa olemaan jo valmiiksi "liitutauluetiketillä" varustettu purkki, joten en etikettejä erikseen tähän tehnyt. Toki ohjeet tulee kirjoittaa korttiin tai etikettiin, joka laitetaan purkin yhteyteen. 

 Piparminttumuffinssit -

 

sekoitus

 

2 dl ruokokidesokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

3/4 dl kaakaojauhetta

6-7 piparminttutikkua rouhittuna

 

Ota noin 5 dl purkki. Tarkista, että purkki on puhdas ja kuiva. Laita purkin pohjalle ruokokidesokeri (voit käyttää myös tavallista kidesokeria). Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Kaada jauhoseos sokerin päälle. Mittaa vehnäjauhojen päälle kaakaojauhe ja sen päälle rouhitut piparminttutikut. Laita purkin kansi kiinni ja koristele haluamallasi tavalla.

Ohje purkin mukaan:

 Sekoita keskenään 2 kananmunaa, 1 dl maitoa sekä 1/2 dl öljyä. Kaada purkin sisältö kulhoon ja kaada nestemäiset aineet kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa noin 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Itse paistoin oman erän muffinsseja kolmessa erikokoisessa vuoassa. Paistoin 6 miniä, 6 keskikokoista sekä 4 isoa muffinssia. Alla olevissa kuvissa ei nuo koko erot juuri näy, kun kuva on otettu keskikokoisista muffinsseista.

 

 

Itse tein vielä muffinsseille kuorrutteen maustamalla kermavaahtoa tomusokerilla ja muutamalla tipalla piparminttuöljyä. Pursotin kermavaahdon muffinssien päälle. Koristeeksi sulatin tummaasuklaata 4 palaa ja lisäsin siihen noin 1/4 dl kermaa. Sekoitin kerman ja sulan suklaan keskenään ja kaadoin pieneen pakastepussiin. Leikkasin pussista kulman auki ja pursottelin kermavaahtopursotusten päälle. Lopuksi ripottelin vielä piparminttutikkurouhetta suklaan päälle.

 

 

Kuorrutteeksi sopisi hyvin myös suklaaganache, vaikka piparmintulla maustettuna. Niin, ja sopiihan nämä syötäväksi kokonaan ilman kuorrutustakin :o)

 Vinkiksi vielä, että nuo piparminttukepit voi vaihtaa vaikka suklaa/minttutryffelirouheeseen tai pähkinöihin. Ihan mitä mieleen tulee. Kokeiltuna ei ole kuin tuo yllä oleva resepti, joten jos reseptiä lähtee paljon soveltamaan, niin suosittelen kokeilemaan yhden erän ensin ennen purkitusta. Myös purkkia täyttäessä tulee olla tarkka mitoissa, jotta ainesmäärät menevät oikein.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Lisäys 22.12.2011: Ostin tässä monia erilaisia purkkeja tällaisia reseptisekoituksia varten. Kaikki olivat myyjän ilmoittaman tilavuuden mukaisesti 0.5 litrasia. Kuitenkin kansi oli joissain sisäänpäin painuva, jolloin tilavuus ei riitä. Kannattaa ennen täyttöä mitata purkin tilavuus, jotta ei käy niin kuin minulle... Purkin tilavuus saa olla hieman puolta litraa suurempi, jotta murskatut karkkikepit, pähkinät tai vaikka suklaat vielä mahtuvat. Yksi lahjaksi tarkoitettu  purkin sisältö on nyt kotiuunissa paistumassa, kun ei kansi mahtunutkaan kiinni - suosittelen siis purkin tilavuuden mittaamista ennakkoon.