Nämä ovat nopeita ja herkullisia naposteltavia. Monessa kaupan suklaarasiassa on suklaalla päällystettyjä pähkinöitä ja nuo ovat kyllä minun makuuni sopivia herkkuja.On rasioissa yleensä muutama muukin herkku - nimenomaan täytekonvehdit :o) Suklaapähkinät saa valmiiksi nopeasti ja helposti. Näitäkin voi pakata lahjaksi kauniiseen purkkiin tai pussiin.
Suklaapähkinät


100 g maitosuklaata

100 g tummaasuklaata

150 g hasselpähkinöitä


Sulata suklaat miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa, kunnes suklaa on lähes sulaa. Ota pois lämmöstä ja sekoittele massaa niin, että kaikki palat ovat sulaneet. Halutessasi paahda pähkinöitä 225 asteessa muutamien minuuttien ajan. Tarkkaile, ettet polta pähkinöitä! Voit käännellä pähkinät kertaalleen paahtamisen aikana. Nosta pähkinät tämän jälkeen keittiöpyyhkeen päälle ja hankaa niitä pyyhkeen sisällä. Toinen vaihtoehto on hieroa pähkinöitä "perunakintaillla", jolloin pähkinöistä lähtee irtonainen kuori pois. Tällöin ei suklaa sotkeennu kuorimurusta. Upota hasselpähkinät kolme kerrallaan sulaan suklaaseen ja nostele haarukan avulla leivinpaperille kovettumaan. Voit nostaa suklaapähkinät hetkeksi jääkaappiin nopeuttaaksesi jähmettymistä. Laita loppu sula suklaa pursotuspussiin tai pieneen pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pritsaa suklaata suklaapähkinöiden päälle koristeeksi.


Vinkki! Pähkinöitä ei ole pakko paahtaa eikä kuorta tarvitse saada kokonaan pois pähkinöistä. Hankaamalla riittää, kun saat pois tuon irtoilevan kuoren, joka saattaa sotkea muuten suklaan.
Itse olen tänä vuonna "hurahtanut" näihin omatekemiin herkkuihin ja lahjoihin - kuten tästä kalenterista näkyy :o) Jos teillä on vielä viimeisiin luukkuihin toiveita, niin nyt tähän päivitykseen voitte niitä kirjoitella - tuonne kommentteihin. Katsotaan löytyisikö sieltä hyvää ja hauskaa ehdotusta jouluisiin resepteihin ja ideoihin. Itse asiassa aika pitkälti luukut on jo suunniteltu, mutta hyville ideoille voi tilaa löytyä! Tai sitten ensi vuoden kalenteriin...  :o)