Näyttävätkö kuvan suklaat tutuilta??


 

En yhtään ihmettele, jos näyttävät. Suklaakalenterit on olleet lähes tulkoon niin kauan kuin muistan tuollaisia saman tapaisia. Onhan nykyään vaihtoehtojakin, mutta nämä peruskalenterit ovat pysyneet jokseenkin samoina. Meillä kuopus tyhjensi oman kalenterinsa jo ensimmäisen viikon jälkeen, joten äidille jäi heti materiaalia tämän luukun tekemiseen... Otin kyllä jo viime vuonna nuo kalenterien sisälmykset talteen, mutta en kerinnyt niitä käyttämään...


Kalenterisuklaat


Adventtikalenterin muovinen sisäosa

pursotinpussi

noin 180g suklaata oman valinnan mukaan


Pese kalenterin sisäosa ja kuivaa hyvin. Paloittele suklaa pieneksi ja sulata vähän kerrassaan mikrossa tai vesihauteessa sekoitellen. Kun suklaa on lähes sulanut, niin ota se pois lämmöstä ja sekoittele niin kauan, että kaikki suklaa on sulaa. Nostele suklaa pursotinpussiin tai papastepussiin ja leikkaa kulma auki.

 

Pursottele suklaa adventtikalenterin sisämuoviin, jossa on suklaapaikat kuvioineen. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Jähmettynyt suklaa lähtee kauniisti pois muotista hieman takaa painamalla. Jos suklaa ei lähde kauniisti vaan pinta on mattainen ja söhryinen, niin laita suklaat takaisin kylmään ja kokeile hetken päästä uudestaan.

 

 

Itse meinasin viritellä tästä vielä uuden kalenterin ja pääsinkin aika pitkälle askartelussa, mutta niin valmis se ei ole, että sitä täällä vielä näyttelisin... Ehkäpä jonain päivänä näettekin sen valmiina, jos se joskus valmistuu... Nämä ovat kyllä huomattavasti paremman makuisia kuin ne alkuperäiset kalenterin suklaat! Niin ja kierrätys kunniaan myöskin!


Ja, kyllä... Muidenkin lasten kalenterit on jo tyhjennetty samaisen kuopuksen toimesta...