Meillä on keittiökoneet saaneet viime aikoina kyytiä eli ovat hellaa lukuunottamatta vaihtuneet. Huomasin jääkaappia siivotessani, että kaksi kermaviilipurkkia oli juuri ylittäneet parasta ennen päiväyksen. Lapsethan heti toivoivat niistä jotain herkkua... Tällainen nopea leivonnainen niistä syntyi :o) Tämä on  hyvä resepti juuri tuollaiseksi jämä piirakaksi, johon voi laittaa lähellä parasta ennen päiväystä olevat maitotuotteet. Uskon, että kermaviilin ohella tuossa voisi käyttää rahkaa tai vaikka maustamatonta jougurttia tai miksi ei vaikka "maustettuakin" jougurttia. Valmiiksi makeaa jougurttia käytettäessä kannattaa muistaa, ettei sokeria tarvita yhtä paljon.






Mehevät marjapalat

Pohja

2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vettä
100g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

täyte
 
2 prk (á 200 g) kermaviiliä
4 kananmunaa
2-3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl vadelmaa

(tomusokeria)

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään. Kiehauta vesi ja anna hetken jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi. Lisää kanamuna-sokeriseokseen kuivat aineet sekä vesi vuorotellen koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi voisula. Kaada voideltuun 30 x 20 cm vuoan pohjalle.

Sekoita täytteen aineet ilman vadelmia keskenään. Laita sokeri oman maun mukaan. Ripottele noin puolet vadelmista pohjan päälle. Kaada täyte marjojen päälle ja lopuksi vielä ripottele loput marjat täytteen päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi. Ripottelin vielä päälle hieman tomusokeria koristeeksi, mutta ei sitäkään välttämättä tarvitse.




Nyt on muuten ainakin nämä muutamat päivät nuo uudet laitteet tuntuneet ihan mahtavilta. Hankimme kaksi jääkaappi-pakastinta, joissa molemmissa päällä on jääkaappi ja alla pakastin vetolaatikkoina. Jääkaapissa on myös 0 asteen lokero lihoille yms. Saa nähdä miten tulevaisuudessa nuo kaksi jääkaappia toimii käytännössä. Nyt ainakin vaikuttavat todella ihanilta - niin kuin kaikki uusi aina :o) Tiskikonekin pesee mahtavasti ja hiljaisella äänellä!