Mieheni vaari eli lastemme kantavaari (olisiko minun isoappiukko) täytti viikolla pyöreitä vuosia. 

Mahtavat 90-vuotta!

Päivän kunniaksi vaari sai tarjota vanhainkodin oman osastonsa asuintovereilleen sekä hoitohenkilökunnalle mansikkakakkua.




Kakkua varten paistoin 7 munan sokerikakkupohjan ja täytteeksi laitoin mansikkamoussea. Kostuksena tällä kertaa käytin appelsiinilimua, joka toimi kostutuksena hyvin. Päällä pakastemansikoita sekä kiille hyytelösokerista ja vedestä sekä pienestä tilkasta sekamehua. Reunojen pursotukset tein visipikermasta sokerin ja vaniljasokerin kanssa vatkatulla kermavaahdolla. Kakun tein varmuuden vuoksi laktoosittomana. Koska kakku leikattiin suoraan annospaloiksi, laitoin koristeeksi vain yhden sokerimassaruusun. Ruusun alapohjan kastoin valkosuklaaseen, jotta kosteus ei pilaisi koristetta. Kiilteen kosteus sulattaa massa- ja pikeerikoristeet yleensä todella nopeasti.




Tässä vielä lähikuvaa pursotuksista




Käytin koripunostyllaa sekä suurta lehtityllaa sivujen pursottamiseen. Päällä käytin tavallista tähtityllaa. Teen aina kakun reunaan ohuen tarttumapinnan ennen pursotuksia, jotta pursotukset pysyvät hyvin kakun reunassa kiinni eikä kuljetusten ja siirtojen aikana tapahdu reunoilta putoamisia - näinkin on joskus käynyt ja olen päätynyt siihen, että tuo tarttumapinta tuossa alla auttaa tilannetta. Lisäksi suosittelen pursotusten nostamista reunoissa aina kakun päälle asti, jotta koko reuna peittyy ja pursotus myös pysyy paremmin.

Viikonloppuna juhlimme sukulaisten kesken mahtavan iän saavuttanutta kantavaaria! Niiden juhlien tarjoiluista sitten myöhemmin!

Onnea Vaari!