Pakkaspäivän kylmä resepti :o) Nyt voi jäätelön pakastaa vaikka ulkosalla, jos ei pakastimessa riitä tilaa...
Viime kesänä Leivontafoorumilla eli leivonnasta kiinnostuneiden keskustelupalstalla oli kuukaudenhaasteena jäätelö. Silloin suunnittelin haastetta varten kermatoffeejäätelölle reseptin. Tuo jäätelö oli herkkua ja olenkin sitä muutamaan otteeseen tuon jälkeenkin tehnyt. Jokin aika sitten muokkasin reseptiä suklaajäätelöa varten. Tähän en käyttänyt edes tuota "jäähdytyselementtiä" ja toimi siltikin. Eli massa vaan vuokaan ja vuoka pakkaseen yön yli. Tämä kokeilu lähti oikeastaan siitä, että poikamme syntymäpäivät ovat lähestymässä ja hänellä on toiveena kakun sijaan jätskiä/jätskikakkua, joten mietin, että josko itse tekisin ne jäätelöt. Tämä oli kyllä helppoa ja nopeaa sekä todella herkullista!
Pähkinäsuklaajäätelö


5 dl kermaa

1 prk (397g) kondensoitua maitoa

200 g pähkinäsuklaata

7 rkl kaakaojauhetta

(5 rkl vaahterasiirappia)


Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi suklaa tai käytä valmiita suklaahippuja. Kaada kondensoitu maito kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, suklaarouhe (jätä hieman rouhetta koristeluun) sekä halutessasi vaahterasiirappi. Nostele lopuksi kermavaahto seoksen joukkoon ja sekoita varovasti massa sekaisin. Kaada massa noin 1 1/2 litraseen vuokaan tai kulhoon ja ripottele loput suklaarouheet jäätelön päälle koristeeksi. Laita vuoan päälle esimerkiksi leivinpaperi sekä folio, jotta jäätelön pintaan ei tartu makuja pakastimesta. Pidä pakastimessa mielellään yön yli tai kunnes jäätelö on kokonaan jäätynyt.

Tästä tuli tuon vaahterasiirapin kanssa aika makeaa - tosi herkullista kylläkin :o). Laitoin tuon vaahterasiirapin nyt sulkuihin eli sen voi varmasti jättää poiskin, jos ei niin makeasta välitä.(tarjoiluehdotus kera kermavaahdon, banaanin ja suklaakastikkeen (tilkka kermaa ja rivi suklaata sulatetaan keskenään))


Tässä vielä jäätelöannos ennen lisukkeita...
Suosittelen kokeilemaan!

Tästä ei tule rakeista vaan tämä on ihan kuin kaupan kalliimmatkin jäätelöt. Seuraavalla kerralla pitää kokeilla suklaan sijasta vaikka kinuskisia pähkinöitä ja kinuskikastiketta tai suklaabrownies-paloja. Nuo taitavat olla Ben & Jerry´s jäätelöistä minun suosikit :o) Itse asiassa tuolla B&J:n Waterburyn tehtaalla tai oikeastaan tehtaan pihalla on tullutkin käytyä ohi ajaessamme muutama vuosi sitten.