Milläköhän nimellä tätä leipää saisi oikeasti kutsua?

Ehkä tämä on enemmänkin leivänkorvike :o)




Hieman mietin tämän reseptin postaamista, koska karppaus, hyväkarppi, skarppaus yms. hiilihydraatteihin liittyvät ruokavalioasiat ovat aika tunteita nostattavia tällä hetkellä. Tämän reseptin tein sellaisen vähähiilihydraattisen ruokavalion pohjalta, jossa "saa" syödä aamulla kaurapuuroa sekä vehnälesettä (Fitfarmin GFG-ruokavalio). Tässä on siis proteiinia hieman enemmän kuin normileivässä ja hiilihydraatteja vähemmän. Lasten mieleen tämä ei meillä ollut, mutta me aikuiset kyllä pidimme.




VHH-"leipä"

eli Vähähiilihydraattinen "leipä"

(2 kpl noin 10-11 cm halkaisijaltaan)


2 valkuaista

2 rkl rypsiöljyä

3 rkl maitorahkaa

45 g kaurahiutaleita

10g vehnäleseitä

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl paahdettua sipulia (valmismauste)

 

1 keskikokoinen porkkana


Mittaa kulhoon valkuaiset ja öljy. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään. Raasta porkkana raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset valkuaisten joukkoon. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Voit paistaa leivät lusikoimalla taikinan leivinpaperille tai käyttämällä esim. muffinssipeltiä (tulee pieniä leipäsiä). Itse käytin kahta noin 10-11 cm piirakkavuokaa. Leikkaa leivät kahteen osaa ja täytä salaatilla, kurkulla, tomaatilla, paprikalla tai muilla omilla suosikeilla.

Jos sipulista ei pidä, niin sen voi jättää hyvin pois. Antaa kyllä mukavasti makua leivälle.