Sain tällä viikolla reseptipyynnön eräältä blogilukijalta tummista suklaahippukekseistä pähkinöillä höystettyinä. Lupasin laittaa asian hautumaan. Nyt yllättävän nopeasti tuli keksifiilis ja päätin nuo keksit leipoa. Amerikkalaistyyppisissä kekseissä on se ihanuus, että ne valmistuvat todella nopeasti. Itse pidän tällaisista paksuista ja mehevistä kekseistä. Omat kannattajat on myös niille rapeammille ja littanoille kekseille.

Jos kuulut minun kanssani samaan mehevien keksien ystäviin, niin suosittelen reseptiä kokeilemaan :o)


 

Suklaa-pähkinä Cookies


250 g voita

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl kaakaojauhetta (tummaa)

6 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

2 dl suklaahippuja

2 dl pähkinöitä murskattuna (itse käytin cashew-pähkinöitä)


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauho, vaniljasokeri sekä leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet hyvin sekoittaen joukkoon. Nostele joukkoon lopuksi noin 2/3 osaa suklaahipuista sekä pähkinät taikinan joukkoon. Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää loput suklaahiput vielä keksien päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Keksit saavat olla paiston jälkeen pehmeitä. Anna keksien jäähtyä pellin päällä tai nosta ne ritilän päälle jäähtymään ja nautiskele esimerkiksi kylmän maidon kanssa!

Vinkki! Suklaahiput voi korvata ihan tavallisella rouhitulla suklaalla.

 

 

 


Keksien tekoon meni paistoineen noin 30 minuuttia, joten mistään kamalan suuritöisestä ei ole kyse.

Ja taas tämän voi lisätä siihen "lasten kanssa leivottavat-reseptit" listaan!


(21.3.2012 klo 20.31: Pakko oli vielä lisätä tämä sisäkuva mehevästä keksistä)