Pullahiiren kodissa on sima jääkaapissa odottelemassa huomista vappuaattoa. On kyllä jo käyty hieman maistelemassa, kuten kuvista näkyy... Ensimmäinen munkkisatsi tuli leivottua perjantaina (kuvissa) ja seuraavan meinaan paistaa huomenna, vappuaattona. Munkinpaistossa kannattaa olle varovainen, mutta ei sitä pelätä kannata. Paiston aikana pitää olla tarkkana ja seurata öljyn lämpötilaa. Siihen suosittelen paistolämpömittaria, digitaalinen on ehkäpä paras, koska sen saa hälyttämään, jos lämpötila nouosee liikaa. Tuollaisella mittarilla on käyttöä keittiöhommissa muutenkin.

 Lisävinkkejä munkinpaistoon löydät tästä viime vuoden vappupäivityksestä. Siellä myös kuvia viimevuoden "pihakeittiöstä", jossa munkit paistoin :o) Ulkona munkkien ja muiden vappuherkkujen paistaminen on aika mukavaa puuhaa, varsinkin hyvällä säällä. Ei käryä sitten koko talo munkinpaistolle. Toki,jos tuon hajun kotiinsa haluaa vapputunnelmaa tuomaan, niin ei muuta kuin ovi auki. Sillä saa kevyen tuoksun myös sisälle - kokemusta on...
Vapussahan on lasten ilon ja riemun lisäksi parasta nuo perinteiset vappuherkut. Rosettirauta on jo kaivettu kaapista esille ja tippaleipiä tuli tänään paistetua. Nyt saivat tippaleivät hieman elegantimman kaverin tuoreista mansikoista ja aidosta kermavaahdosta (niin ja pienestä määrästä aitoa Mainen vaahterasiirappia). 


Tippaleipiin otin reseptin ihan Valion sivustolta, mutta sen verran muuttelin, että jätin sitruunan pois ja korvasin sen 3 tl vaniljasokeria. Herkullisia näistä tuli, kun laittoi tuon tomusokerihunnutuksen. Lisänä vielä tuo kermavaahto, tuoreet mansikat ja hieman vaahterasiirappia - Nam! Amerikassa monissa huvipuistoissa ja tapahtumissa myydään funnel cake-nimellä ihan meidän tippaleipien tyylistä herkkua. Noita tarjoillaan esimerkiksi hillon, hedelmien, nutellan kanssa.

Näistä lisukkeista tämäkin idea lähti. Suosittelen kokeilemaan!
Meidän perheen ja suvun Vappuperinteisiin kuuluu Vappulounas Vappupäivänä. Aikoinaan meillä oli aina eräs tietty paikka, jossa kävimme, mutta noin 10 vuotta sitten ravintolan vappulounaan tyyli muuttui ja me vaihdoimme paikkaa sen mukana. Monessa erilaisessa paikassa olemme nyt käyneet, mutta viimeiset pari vuotta olemme käyneet samassa ravintolassa Helsingin keskustassa, jonne suuntaamme tänäkin vuonna.Toivottavasti on taas hyvästä ruoasta notkuvat pöydät :o)

Minkäslaisia perinteitä teillä lukijoilla on vapuksi? Menettekö ihan vanhoja perinteitä kunnioittaen vai onko jotain tavallisuudesta poikkeavia, uusia tapoja? Nyt minä lähden kaivelemaan kaappien kätköistä naamiaisasuja lapsille sekä serpentiiniä, ilmapalloja sekä vappuhuiskia :o)