Lemon curdia voi käyttää monessa muodossa. Sitä voi laittaa muffinssien sisään, kakun täytteeksi tai vaikka piirakoihin. Itse käytin tästä osan sitruunapiirakan täytteeseen. Loppu jäi vielä säästöön, jotain muuta leipomusta varten. Lemon curdiin voi vielä lisätä voita. Koska piirakan täytteessä on jo valmiiksi rasvaa kerman ja ranskankerman muodossa, en voita tähän curdiin enää lisännyt. Näin tehtynä lemon curd on vielä maidoton, joten sopii myös maidottomaan leivontaan.


 

Lemon curd

"sitruunatahna"

 

1 kananmuna

1 keltuainen

1 rkl maissitärkkelystä

noin 2 dl sokeria

2 (n. 1 1/2 dl) sitruunan mehu

1 sitruunan kuori


Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Kaada seos kannelliseen purkkiin ja annan jäähtyä. Säilytä valmis lemon curd jääkaapissa.

Sokerin määrää kannattaa annostella maun mukaan!