Pääsiäisenä ja muutenkin keväällä nuo sitrusleivonnaiset ja muutenkin raikkaan väriset leivonnaiset ottavat oman paikkansa pöydästä. Meidän kahvipöytää koristi tänään tämä sitruunapiirakka mansikoilla koristeltuna. Yllätyksekseni tämä maistui myös meidän pienemmillekin herkuttelijoille, jotka yleensä ovat aika kriittisiä.




Sitruunapiirakkaa mansikoilla


Pohja

100 g voita

1 1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 

Täyte

1 dl vispikermaa

1 dl ranskankermaa

1/2-1 dl lemon curdia (resepti linkin takana)

Mansikoita, sitruunan kuori

Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi hyvin keskenään. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan (35x11x4cm). Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Laita ennen paistoa pohjan päälle leivinpaperisuikale ja sen päälle painoksi kuivia herneitä. Näin pohja pysyy hyvin piirakkavuoan reunoilla koko paiston ajan. Nosta pohja jäähtymään.

Mittaa kulhoon vispikerma ja ranskankerma. Vatkaa ne keskenään paksuksi vaahdoksi. Sekoita lopuksi lemon curd joukkoon. Annostele curdia maun mukaan. Siivuta piirakan päälle kerros mansikoita. Voit vielä halutessasi raastaa hyvin pestyn sitruunan kuorta koristeeksi mansikoiden päälle.



 

Lisää pääsiäiseen sopivia leivonnaisia löytyy esimerkiksi näiden alla olevien linkkien takaa

Sitruunapiirakka / lemon pie

Saksalainen juustokakku

Appelsiinikrokantti täytteiset suklaamunat


Makoisaa Pääsiäistä kaikille blogilukijoille!