Nyt on kauniit ilmat houkuteleet Pullahiirenkin lenkkipoluille ja siitä syystä on ollut hieman päivitystaukoa :o)

Treffasimme muutaman vanhan kaverin kanssa ja osallistuin tarjottaviin jostain kumman syystä jälkiruokapuolella. Pitkään mietin mitä tekisin. Keittiön pöydälle oli jäänyt vielä pääsiäisestä Mignon-munia ja ne houkuttelivat tekemään tämän kakun...




Suklaa-nougat-

juustokakku

Pohja

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

100 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

3 kananmunaa

1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa

3 Mignon-munaa / 150 g nougat-patukkaa

5 rkl kaakaojauhetta

100 g maitosuklaata

Päälle

1 dl vispikermaa

100 g ranskankermaa

1/2 dl tomusokeria

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

(1 rivi tummaa suklaata)

 

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahdon joukkoon puolet kuivista aineista ja sen jälkeen voi. Lisää lopuksi vielä loput kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Levitä massa 24cm irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi) ja paista noin 10 minuuttia 175 asteessa.

Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto. Sulata nougaa pehmeäksi. Lisää tuorejuuston joukkoon ranskankerma ja kondensoitu maito. Lisää sulatettu nougat. Vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen joukkoon ja vatkaa massa tasaiseksi. Älä ylivatkaa. Rouhi maitosuklaa veitsellä. Ripottele lämpimän pohjan päälle noin puolet suklaarouheesta ja sekoita loput täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle. Vuoraa irtopohjavuoka foliolla ja laita vuoka isoon paistovuokaan. Kaada noin 2/3 osaa vuoan korkeudesta kiehuvaa vettä paistovuokaan. Paista vesihauteessa 150 asteessa noin tunnin verran. Jätä vielä noin 15 minuutiksi jäähtyvään uuniin. Ota vuoka pois uunista. Nosta kakkuvuoka pois vesihauteesta ja anna jäähtyä hetki. Nosta jäähtynyt juustokakku jääkaappiin ja anna viilentyä jääkaappikylmäksi.

Mittaa kulhoon kaikki päällisen aineet. Vatkaa ne vaahdoksi. Levitä vaahtoa kakun päälle ohut kerros. Sulata halutessasi suklaa ja nostele se pakastepussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota sulalla suklaalla ristikkokuvio kakun päälle. Nostele loput vaahdot pursotinpussiin ja pursota tähtityllaa käyttäen haluamasi pursotukset kakun reunalle.

Tarjoile kakku sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa!

Vinkki! Laita paistoajaksi kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei ruskistu paiston aikana.



Tässä alla olevassa kuvassa erottuu hyvin nuo rouhitut suklaapalat tuolla täytteen joukossa.




Kyllä uunissa paistetu juustokakut ovat niin herkullisia...

Nam!