Pitkään on tehnyt mieli taas käyttää johonkin kotileivontaan viime kesän ihania metsävadelmia. Ne vaan ovat niin herkullisia. Leivottiin sitten lasten kanssa tällainen Vadelma-kermaviilipiirakka. Aika perinteiseen malliin, ilman minkäänlaista reseptiä - mitä kaapista löytyy tyylillä... 



Helppo ja nopea

vadelmakermaviilipiirakka


Pohja

200 g voita

1 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja


Täyte

4 dl kermaviiliä

1 1/2-2 dl sokeria

1 1/2 rkl vaniljasokeria

3 kananmunaa

7-8 dl vadelmia


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja tee taikinasta tasainen. Painele taikina noin 26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset vadelmia lukuunottamatta keskenään. Ripottele noin 3/4 osaa vadelmista piirakkapohjan päälle ja kaada hyvin sekoitettu täyte vademien päälle. Ripottele loput vadelmat täytteen päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.