Sain tuttavalta toiveen suklaakuorrutteisesta kakusta, jossa mansikkasisus, hänen lapsenlapselleen. Muita toiveita oli, että musiikki näkyisi kakussa jollain tavoin. Kakku tuli 13-vuotiaalle musiikkiharrastajalle, joten hieman tyttömäisyyttä yritin lisäksi kakkuun toteuttaa. 

 


 

Paistoin kakkua varten 10 munan sokerikakkupohjan kaakaojauheella maustettuna. Täytteeksi laitoin masikkamoussen, toiveiden mukaan. Kostutukseen käytin appelsiinmehua. Päällä suklaavaahto (ohje alla).  Koristeet sokerimassaa sekä lisänä printattu kakkukuva.


 

Suklaavaahto

(noin 10-12 munan täytekakkuun kuorrutukseksi)

 

200 g vaaleaa maitosuklaata

100 g maitosuklaata

7 dl vispikermaa

4-5 rkl kaakaojauhetta

tomusokeria

vaniljasokeria


Mittaa kattilaan miedolle lämmölle noin 3 dl kermaa sekä paloitellut suklaat. Lämmitä seosta sekoitellen. Älä keitä, jotta kerma ei juoksetu. Kun suklaa on sulanut kokonaan, lisää joukkoon loput kermat ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä seuraavaan päivään. Itse tein tuon illalla ja aamulla vatkasin vaahdoksi. 

Lisää joukkoon kaakaojauhe sekä maun mukaan tomusokeria sekä vaniljasokeria. Vatkaa seos vaahdoksi. Levitä tai pursota kakun päälle.

 

 

Lupailin facebookissa jo musiikkiaiheista YO-koristetta, mutta käytin nyt sen koristeidean tähän koristeeseen ilman lakkia. Tuohon olin ajatellut nuotin päälle asetella vielä yo-lakin, mutta koska sattumalta tuo sama koristeidea sopikin tähän kakkuun ilman lakkia, tuli se jo käytettyä...