Minun on jo pitkään pitänyt kokeilla Dansukkerin Paholaisen hillo-reseptiä. Siitä on jo kauan, kun kauppamatkalla näin hillo-marmeladisokerin esitteessä kyseisen reseptin. Paholaisen hillo on mausteinen, tulinen ja makea. Mitä enemmän chilejä ja valkosipulia hilloon lisäilee, sitä voimmakkaamman siitä saa. Myös chilillajike vaikuttaa tuohon tulisuuteen. Paholaisen hillo sopii todella hyvin grilliruokien lisäkkeeksi ja esimerkiksi dippailuun. Minä käytin paholaisen hilloa osana cocktai/illanistujaistarjottavia. Reseptiä muuttelin hieman, jotta sain siitä meidän makuun sopivan. Kaikkia tulisuutta lisääviä laitoin alkuperäisen reseptistä minimi määrän ja näin tehtynä oli juuri sopivaa. Tämä on muuten mukava lahjaidea vaikka grillijuhliin tai muihin kesän ruokajuhliin.

 


 

Paholaisen hillo

Sweet tomato chutney


800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
200 g punaisia paprikoita
4 punaista chiliä
5-6 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria

 

Kaada säilötyt kokonaiset tomaatit liemineen kattilaan ja murskaa ne käsin tai haarukalla. Jos kannat ovat kovia, niin poista ne samalla.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää paprikat, chilit, valkosipulit sekä mausteet kattilaan. Anna kiehua noin puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa. Tästä reseptistä tuli reilut kaksi 5 dl purkillista valmista paholaisen hilloa.

Vinkki! Voit tehdä Paholaisen hillon myös tuoreista tomaateista kalttaamalla ne ensin kiehuvassa vedessä. Ohjeet tuohon löydät Dansukkerin sivuilta.