Jätskipuikkkoja on jo pitkään pitänyt tehdä. En vain ole löytänyt juuri sellaisia jäätelömuotteja joita haluan. Keksin lopulta, että Ikean muffinssivuoka toimii tähänkin hyvin. Oikeastaan muffinsseja en ole tuossa paistanutkaan vaan on soveltunut paremmin esim. Runebergin torttuihin, koska on pitkänmallinen.

Minttuiset jäätelötikut

Mint chocolate chip ice cream pops


Jäätelö

4,5 dl kermaa
1 prk (n. 375g) kondensoitua maitoa (ei keitettynä)
noin 6-8 tippaa piparminttuöljyä
1 dl suklaarouhetta
(vihreää elintarvikeväriä)

Kuorrutus

n. 300 g vaaleaa maitosuklaata
n. 300 g tummaa suklaata


Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito sekä piparminttuöljy. HUOM! Lisäile piparminttua maun mukaan. Kannattaa huomioida, että piparminttuöljy on erittäin voimakasta, joten lisäile varoen. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää joukkoon suklaarouhe. Halutessasi voit lisätä myös hieman vihreää elintarvikeväriä.
Annoksesta tuli noin 1 1/2 levyllistä jäätelöitä.

Täytä muffissikolot tai jäätelömuotit jäätelömassalla täyteen. Jos käytät muffinssivuokaa, niin laita folio tiukasti vuoan päälle. Paina folio niin, että näet muffinssivuokien kolot kunnolla. Paina jäätelötikku keskelle muffinssikoloa. Voit tarvittaessa painaa reiän terävällä veitsellä tmv. valmiiksi, jotta saat tikun helposti läpi. Paina tikku lähes pohjaan, mutta kuitenkin sen verran irti, että tikku ei tul jäätelöstä näkyviin. Nosta levy pakastimeen jäätymään mielellään yön yli. 
SUlata suklaa lähes sulaksi vesihauteessa tai mikrossa. Sekoitte suklaata niin kauan, että suklaa on kokonaan sulaa. Kaada suklaa korkeaan ja kapeaan astiaan. Lämmitä hieman käsillä yhtä muffinssikoloa kerralla, jotta saat jäätelön irti vuoasta. Upota jäätelö suklaaseen ja nosta ylös. Valuta hetken aikaa astian päällä, jotta ylimääräiset suklaat valuvat takaisin kulhoon. Pidä hetki jäätelöä ilmassa, jotta suklaa hieman jähmettyy jäätelön päälle. Laita lopuksi jäätelö kylmäkallen päälle laitetulle leivinpaperille. Tämä estää sen, ettei jäätelön yläpinta tule ruman näköiseksi. Nosta jäätelö(t) pakastimeen odottelemaan tarjoillua. Vinkki! Voit myös kierritellä jäätelöt ennen  suklaan jähmettymistä esim. suklaarouheessa tai vaikka nonparelleissa.

Vinkki! Jos jäätelöä jää yli, niin pakkaa loppu jäätelö pieneen kulhoon ja pakasta suoraan siinä! Voit pyöritellä lopusta jäätelöstä jäätelöpalloja jäätelöannokseen.


Vinkki! Suklaata kannattaa varata kuorrutusta varten hieman reilumminkin. Vaikka menekki ei ole niin suurta, niin suklaata pitää olla reilusti, jotta jäätelöt saa kunnolla upotettua suklaaseen. Voit myös hieman avittaa suklaata esim. lusikoimalla sitä jäätelön päälle.