Jokin aika sitten näin kuvan ihanasta korkeasta muffinssista, joka oli kuorrutettu suklaalla. Meille oli tulossa vieraita ja taas sain aiheen leivontaan... Päätin kokeilla tällaisia "Hi-hat" muffinsseja. Näissä kävi vain leipurille pieni (tai siis aika suuri) moka sillä suolamyllyn kansi irtosi taikinakulhon yläpuolella ja voitte varmasti kuvitella mitä kävi. Muffinssit olisivat olleet todella hyviä ilman tuota suolamyllystä tulleita suolaisia kiteitä. Luulin kyllä leipoessani saaneeni ylimääräiset suolat kulhosta pois. No, ihan syötäviä nämä silti olivat...

 

 

Muffinssiohje:

90g tummaa suklaata

2,5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

1/4 tl suolaa

1 rkl vaniljasokeria

1,2 dl pehmeää voita

2,5 dl sokeria

2 isoa kananmunaa

1/2 prk kermaviiliä tai ranskankermaa

1,2 dl vettä
 

kuorrute:

4 ison kananmunan valkuaista

2,4 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

(piparmittuöljyä)

 

350g tummaa suklaata

3 rkl ruokaöljyä

 

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita massa kunnolla ennen jokaista raaka-aineen lisäystä. Lisää seuraavaksi kermaviili ja sen jälkeen puolet sekoitetuista kuivista aineista. Lisää joukkoon myös vesi ja sen jälkeen loput kuivat aineet. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa 12 muffinssivuokaan. Paista noin 15 min. ajan tai kunnes kypsiä. Nosta ritilälle jäähtymään.

Valmista kuorrute. Mittaa kuumuuden kestävään astiaan valkuaiset ja sokeri. Nosta astia kuumaksi kiehautetun kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri sekä piparminttuöljy. Varo kuumentamasta liikaa. Pursota täyte jäähtyneiden muffinssien päälle.

 

 

Tässä äidin pieni(n) muffinssivaras  

Näin käy sillä välin, kun käännän hetkeksi selkäni herkuille...

Hyviä nämä muffinssit hänen mielestään olivat!