Itse käytän alla olevaa sokerikakkupohjaohjetta täytekakkuihin
n. 12 hlö
(20cm)
4 munaa (M-koko)
120g sokeria
60g vehnäjauhoja
60g perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
n. 18 hlö
(24-26cm)
6 munaa (M-koko)
180g sokeria
90g vehnäjauhoja
90g perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
n. 24hlö
(26-27cm)
8 munaa (M-koko)
240g sokeria
120g vehnäjauhoja
120g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 30hlö
(30cm)
10 munaa (M-koko)
300g sokeria
150g vehnäjauhoja
150g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
(Tummaan kakkupohjaan lisäksi muutama ruokalusikallinen kaakaojauhetta)
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivataineet keskenään ja siivilöi muutamassa erässä vaahdon sekaan hyvin, mutta varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160-175 asteessa. Kakun paistoaikaan vaikuttaa kakun koko. Pienet kakut kypsyvät n. 30 minuutissa ja suuremmat n. 45 minuutissa uunin alatasolla. Kokeile kakun kypsyyttä vielä ennen uunista ottamista esim. coctailtikulla. Paina tikku kakun keskiosaan ja ota pois. Jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni on kakku kypsä. Jos taikinaa jää tikkuun paista vielä n. 5 min. ja testaa uudelleen. Kumoa paistamisen jälkeen kypsä kakkupohja vuokineen ritilälle jäähtymään.
(Leivinjauhetta ei välttämättä tarvitse kakkupohjaan laittaa.)
Tämä kakkupohjaohje on helppo muunnella kakun koon mukaan
1 kananmuna (M-koko)
= 30g sokeria
= 30g jauhoja (15g peruna-ja 15g vehnäjauhoja)
Käyttäessäsi isoja kananmunia, lisää sekä sokeria että jauhoja 10g/1 kananmuna lisää reseptiin!