Täyte ja kuorrute

Kinuskikakkuun

(n. 4 munan kakkuun)


Vaniljatäyte


2 liivatelehteä
2,5 dl maitoa
1,5 rkl maizenaa
1,5 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2dl kermaa vaahdotettuna

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan maito, maizena, keltuaiset ja sokeri. Kiehauta ainekset niin, että seos sakenee. Laita sekaan liivatelehdet ja anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se ja vaniljasokeri jäähtyneen kiisselin sekaan. Anna jäähmettyä jääkaapissa hetki ennen kakun täyttämistä. Jos täytät irtopohjvuokaan, niin voit täyttää kakun ilman tuota kylmässä jähmettämistä.

Kinuski


2dl Kuohukermaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1rkl voita
 
Sekoita kattilassa 2dl kermaa ja sokerit (ei vaniljasokeri). Keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee (voi mennä jonkin aikaa:o)). Lisää vaniljasokeri ja rasva. Kaada kuuma kinuski kakun päälle tai väliin varovasti. Täyttäessäsi kakkua kaada kinuskia ohuena nauhana kostutetun kakkupohjan päälle ihan ohut kerros (ei edes tarvitse olla ihan umpinainen kerros, vähempikin riittää). Levitä kinuskin päälle vaniljatäytettä ja valmista seuraava kerros taas samalla tavoin. Kaada loput kinuskit kakun päälle. Käytän tässä usein hieman kakkua pienempää reunusta (esim. kakkuvuoka), johon kinukin kaadan. Tällöin saat siistin ja hieman paksumman kinuskikerroksen kakun päälle. Itse käytän kinuskikakun kostutukseen Pommac-limua.
Huom! Kakku ei vaadi paljon kostutusta!!!