Tässä ristiäisiin tekemäni voileipäkakku. Oli hyvää omasta mielestänikin, vaikka en oikein ole noiden voileipäkakkujen ystävä.

 

 

 

KREIKKALAINEN VOILEIPÄKAKKU

(Ohje kaheen isoon voileipäkakkuun alla)

Ohje:

3 pkt ruispaahtoleipää
5 pkt vehnälesepaahtoleipää
kostutukseen laihaa kasvislientä

täyte:

4 prk ranskankermaa
4prk maitorahkaa
3 pkt kreikalainenvalkosipuli-tuorejuustoa
5 pkt fetamurua
1 prk pienittyjä oliiveja (osa koristeluun)
2 kurkkua (osa koristeluun)
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
kirsikka/pisaratomaatteja (koristeluun)
herneen versoja (koristeluun)

päällä:
3 pkt (á200g) sulatejuustoa
1,5 dl kermaa vaahdotettuna

Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Raasta kurkku ja valuta/puristele nesteet pois kurkkuraasteesta. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Huom! Jätä osa kurkusta ja oliiveista koristeluun. Leikkaa leivistä reunat pois. Laita ensimmäinen kerros leipiä vieri viereen. kostuta kasvisliemellä ja levitä täytettä päälle. Laita seuraava kerros toista leipää taas vieriviereen, mutta laita kokonaiset leivät edellisen kerroksen saumakohtiin. Näin kakku pysyy kasassa leikattaessakin. Kostuta pullasudilla ja levitä täyte. Minulla töytettä riitti kolmeen kerrokseen eli leipä kerroksia tuli 4 kahteen kakkuun. Nuo vaaleat leivät olivat liian tuoreita ja olivat sitten leikattuina niin paljon pienempiä kuin ruisleivän palaset, että niitä kului selvästi enemmän (menee tuoreena kasaan). Ruisleipiä meni kakkuun 3x4. Itse laitoin kakun alta menemään pitkän palan leivinpaperia, jolla täytön jälkeen "kiristin" kakun ja laitoin leikkuulaudan kakun päälle painoksi. Seuraavana päivänä koristelin kakun. Sekoitin vatkaimella sulatejuuston ja kermavaahdon. Levitin päällisen  pitkällä lastalla. Koristelin  kurkun, tomaatin ja oliivin paloilla sekä herneenversoilla.
(ohje on alunperin Pirkan nettisivuilta, mutta olen sitä hieman muunnellut)