tiistai, 31. lokakuu 2006
Prinsessa-kakku
Mielestäni kakusta tuli onnistunut, mutta erittäin kriittinen mieheni kyllä löysi siitä heikkouksia.
Ensin leivoin ihan peruskääretortun.
pohja:
3 munaa
samassa suhteessa
sokeria
vehnä-/perunajauhoja 50/50
1,5 tl leivinjauhetta
täyte:
1,5 dl pirkka lettuhilloa
1,5 dl kermavaahtoa
Vatkasin ensin valkuaiset ja sokerin kovaksi vaahdoksi. Lastalla sekoittaen lisäsin keltuaiset ja sen jälkeen jauhot sihdattuna. Levitin taikinan uunipellille ja paistoin uunissa n.10min 175 astetta.
Hieman jäähtyneen tortun kostutin pelkällä vedellä kevyesti ja lisäsein hillo-kermavaahtoseoksen. Kääräisin rullalle ja leikkasin noin 2cm leveitä siivuja.
laitoin siivut kelmulla vuorattuun pyöreäpohjaiseen vuokaan pohjalle ja reunoille tiiviisti.
Täyte:
2,5dl flora vispiä
1prk maitorahkaa
n. 1dl sokeria
2 rkl vaniliinisokeria
2 rkl liivatejauhetta + ohjeen mukaan vettä
(vastaa 8 liivatelehteä)
Vadelmia noin 3 dl (jäisinä)
Flora vispi vaahdoksi. Sekoitin maitorahkan ja vadelman. Lisäsin niihin kuumennetun liivateveden. Lisäsin nämä ja sokerit tehosekoittimeen vispivaahdon kanssa. Kaadoin rahkaseoksen kääretortunpaloilla vuorattuun kulhoon. Seuraavana päivänä koristelin sokericrémellä. Keskeltä kaavin hieman kakkua ja rahkaa pois ja laitoin kelmulla päälystetyn nuken alaosan kakun keskelle. (Nukelta poistin jalat)
Sokericréme-ohje Bake and party:n sivuilta.
250g margariinia
500g tomusokeria
2 rkl maitoa
1rkl vaniljasokeria
väriainetta
Ohjeet piakkoin...
Kommentit