Ystäväni tyttärellä oli tänään 4-vuotissynttärit, joihin toivottiin mansikkaista Barbie-kakkua. Minä pyynnöstä sellaisen tein lahjaksi. Tämä oli ensimmäinen ihan kakkupohjasta tekemäni, joten harjoittelukappale. Ja taas opin uutta...

266344.jpg
(kuvassa jo hieman kuljetuksista "ränsistynyt" prinsessa)


Pohjana tavallinen sokerikakkutaikina. Ensimmäinen osa tehtynä kuivakakkuvuokaan ja sen päälle vielä pieneen yhden munan irtopohjavuokaan tehty kakku. Korkeutta olisi saanut olla hiukan lisää sekä päällä olevaa sokericremeä sen verran, että olisi saanut tasoitettua nuo päälle näkyvät kakkujen koko erot...

Kostutus vedellä

Sisällä mansikkatäyte:

3 liivatetta
2,5 dl flora vispiä
1,5 dl ranskankermaa
100g kuningatar tuorejuustoa
100g maustamatontatuorejuustoa
0,5dl sokeria
3tl vailjasokeria
Soseutettuja mansikoita pakkasesta

Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata mansikkasosetta hieman. Sekoita tuorejuustot, ranskankerma ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja sulata hyvin puristetut liotetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten ohuena nauhana tuorejuusto-ranskankerma seokseen. Sekoita joukkoon mansikkasose sekä vispi-vaahto.

Edellisenä päivänä kasasin kelmutettuun kuivakakkuvuokaan siihen tekemäni kakun sekä täytteet kolmeen väliin. Täytettä jäi vielä, joten sitten tuon tänään tekemäni pikku kakun täytin niillä jämillä. Elmukelmutin barbien rinnoista alapäin ja myös hiukset, jotteivät ole tiellä vartaloa pursottaessani. Pursotus on tehty sokeri cremellä jonka ohje löytyy jo aikaisemmin tekemästäni pienestä charlotta-barbiekakusta.

266347.jpg
"Mekko" jäi hieman matalaksi, mutta yritin pursotuksilla sitä sitten korjailla. Tosiaan, jos olisi ollut enemmän tuota sokericremeä, niin olisin nuo epätasaisuudet sillä korjaillut ennen pursotuksia.

Kuljetuksessa barbie kärsi hieman kuoppaisesta automatkasta, jolloin nukke pääsi hieman liikkumaan, mutta nukke jaksoi hyvin pysyä pystyssä siihen saakka kunnes kaikki pikkuiset syömärit olivat poistuneet pöydästä.
Alaston nukke kuitenkin lopulta väsyi ja kellahti jämäkakun päälle:o)