lauantai, 18. marraskuu 2006
Ruisleipäset
Ruisleipäset (n.12 kpl)
4dl vettä
1 tl suolaa
1rkl sokeria
1pss kuivahiivaa
3dl karkeita ruisjauhoja
1/2 dl juoksevaa margariinia
5dl vehnäjauhoja
Sekoita lämpimään (+42astetta) veteen suola, ruisjauhot ja niihin sekoitettu hiiva sekä sokeri. Lisää myös huoneenlämpöinen rasva sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina jää löysähköksi.
Nosta kahdella lusikalla taikina kekoja leivinpaperin päälle ja painele keot jauhoitetulla kädellä leipäsiksi. Anna nousta huoneenlämmössä vedottomassa paikassa n. 30-40min. Paista 225 astetta n. 12-15 min.
Halutessasi voit koristella leipäset veitsellä tehdyillä viilloilla ennen nostatusta.
Kommentit