maanantai, 20. marraskuu 2006
Sitruunainen appelsiinikakku
Tässä siis muokattu ohje:
200g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori
2rlk appelsiinimehua
2tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
kostuke:
2 appelsiinin mehu (n.1.5dl)
1dl sokeria
kuorrute:
1 sitruunan mehu
tomusokeria
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. lisää vhnäjauhot, leivinjauho, vaniljasokeri sekä appelsiinin raastettu kuori. Lopuksi vielä appelsiinimehu.
Paista kakkua 175 astetta n.50min. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja pese vuoka. Laita kakku takaisin vuokaan ja valmista kostuke.
Mittaa kattilaan kahden appelsiinin mehu ja sokeri. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Kaada kuuma appelsiini-sokeriseos kakun päälle kakkuvuokaan ja nosta kylmään jäähtymään. Anna olla jääkaapissa noin vuorokauden. Kumoa kakku tarjoiltavaksi. Kakku irtoaa helpommin vuuasta, jos pidät kakkuvuokaa hetken kuumassa vesihauteessa.
Sekoita päälle tulevan kuorrutteen ainekset. Purista sitruunasta mehu ja sekoita siihen tarvittava määrä tomusokeria. Lisää halutessasi vielä muutama tippa keltaista väriainetta ja ripottele päälle esim. nonparelleja tai raastettua appelsiinin/sitruunan kuorta.
Kommentit