Mieleni on jo pitkään tehnyt Fazerin bebe-leivoksia ja nimenomaan pähkinäbebejä. Nyt sitten yritin matkia niitä leivoksi. Maku meni aika lähelle, mutta makeutta on liikaa...

278003.jpg

Tässä ohje:

pohja:
100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 1/2 patukkaa Geisha suklaata
125g margariinia
1/3 pkt tomusokeria
1 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
40g hasselpähkinärouhetta

Kuorrute:
tomusokeria
vettä
kaakaojauhoa

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivataineet edelliseen.
Laita paperiset muffinssivuokat alumiiniseen muffinssivuokaan. Painele taikina ohuelti vuokien pohjalle ja reunoille. Itse laitoin ennen uusiin laittamista vielä pienemmät muffinssivuokat taikinan päälle ja täytin ne kuivilla herneillä. Otin pois, kun leivospohjat olivat olleet hetken uunissa.
Paista 175 astetta n.30-40 min.

Sulata suklaat vesihauteessa ja anna sen jäähtyä. Jauha hasselpähkinä rouhe ihan tasaiseksi jauhoksi. Vatkaa pehmeä margariini ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Lisää massaan maito, vaniljasokeri sekä sulatettu suklaa ja lopuksi hasselpähkinäjauho.
 
Täytä jäähtyneet taikinakupit täytteellä ja levitä päälle sokerivesikuorrute.