tiistai, 28. marraskuu 2006
Supermakeat leivokset
Tässä ohje:
pohja:
100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 1/2 patukkaa Geisha suklaata
125g margariinia
1/3 pkt tomusokeria
1 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
40g hasselpähkinärouhetta
Kuorrute:
tomusokeria
vettä
kaakaojauhoa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivataineet edelliseen.
Laita paperiset muffinssivuokat alumiiniseen muffinssivuokaan. Painele taikina ohuelti vuokien pohjalle ja reunoille. Itse laitoin ennen uusiin laittamista vielä pienemmät muffinssivuokat taikinan päälle ja täytin ne kuivilla herneillä. Otin pois, kun leivospohjat olivat olleet hetken uunissa.
Paista 175 astetta n.30-40 min.
Sulata suklaat vesihauteessa ja anna sen jäähtyä. Jauha hasselpähkinä rouhe ihan tasaiseksi jauhoksi. Vatkaa pehmeä margariini ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Lisää massaan maito, vaniljasokeri sekä sulatettu suklaa ja lopuksi hasselpähkinäjauho.
Täytä jäähtyneet taikinakupit täytteellä ja levitä päälle sokerivesikuorrute.
Kommentit