Tein näin itsenäisyyspäivää varten täytekakun. Vielä en ole päässyt kakkua maistamaan, kun odottelen vieraita, mutta kohta...

289046.jpg

...Maistettu on ja kakku oli hyvää.

Pohjana tavallinen 4 munan sokerikakkupohja.

täyte:
(vaniljakiisseli)
2 liivatelehteä
2,5 dl maitoa
1,5 rkl maizenaa
1,5 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2dl kermaa vaahdotettuna

1 banaani
1/2 prk mansikkamarmeladia
kotutus:
sitruunalimua

Liota liivatelehtiä kuylmässä vedessä. Mittaa kattilaan maito, maizena, keltuaiset ja sokeri. Kiehauta ainekset niin, että seos sakenee. Laita sekaan liivatelehdet ja anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se ja vaniljasokeri jäähtyneen kiisselin sekaan. Anna jäähmettyä jääkaapissa hetki ennen kakun täyttämistä. Muussaa banaani ja sekoita se mansikkamarmelaadin kanssa.
Kostuta kakkupohja ja laita ensin banaani-mansikkamarmelaadi ja sen päälle vaniljakiisseli. Täytettä riittää kahteen väliin 24cm kakkuun. Itse täytin kakun irtopohjavuokaan, jolloin kiisselin ei tarvitse jähmettyä kauan.

Koristelu:
Kinuski
2dl Kermaa (käytin flora vispiä)
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1rkl voita (käytin oivariinia)

Pursotukset:
3dl kermaa
sokeria/vaniljasokeria maun mukaan

Sekoita kattilassa 2dl kermaa ja sokerit (ei vaniljasokeri). Keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee (ehkä noin 10-15min.). Lisää vaniljasokeri ja rasva. Kaada kuuma kinuski kakun päälle. Itse rajasin niin, että sain hieman paksumman kerroksen kinuskia kakun keskelle. Vatkaa 3 dl kermaa ja lisää sokerit. Anna olla hetken jääkaapissa, niin on helpommin pursotettavaa eikä lämpene niin nopeasti. Pursota pursotimella tai levitä lastalla kakun reunoille.

Kinuskia varmasti riittäisi koko kakun päällystämiseenkin. Itse en niin tällä kertaa halunnut vaan halusin nimen omaan paksun kerroksen kakun keskelle.