Kokeilinpa taas kerra prinsessakakkua tai oikeastaan täytettä, kun hain kirjastosta vinon pinon leipomis- ja kakkukirjoja. Päällinen on MMF-taikinaa ja ruusu on jo aikaisemmin tekemäni marsipaaniruusu.

284625.jpg

Tein 5 munan kakkutaikinan ja paistoin sen isossa uunin kestävässä salaattikulhossa. Täyte on myöskin näiden kirjojen eri ohjeiden sekä oman mielikuvituksen tuote.

Täyte:

2 prk mustikka-vadelma-omena Pilttiä
sokeria maun mukaan

Vaniljakiisseli:
2 3/4 dl maitoa
3 keltuaista
60g sokeria
15g vehnäjauhoja
15g maissijauhoja
3 tl vaniljasokeria
2dl flora vispiä


vatkaa keltuaisten rakenne rikki kuumuutta kestävässä kulhossa. lisää sokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi jauhot edelliseen. Kiehauta maito ja kaada ohuena nauhana keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista kaada se takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Anna seoksen jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa flora vispi kovaksi vaahdoksi. Sekoita Vispivaahto ja  jäähtynyt vaniljakiisseli. Anna hetken jähmettyä kylmässä.

Leikkaa kakkupohja 3-4 osaan. Kostuta jokainen kerros mehulla, limsalla tai vaniljaisella maidolla. Laita joka kerrokseen ensin pilttiä ja sen päälle vaniljakiisseliä. Kostuta myös viimeinen kakkukerros päältä.

Jätä hieman vaniljakiisseliä kakun muotoiluun. Sivele kakku yli jääneellä vaniljakiisselillä ja valmista MMF-kuorrute.

MMF-kuorrute (Marien sivuilta)

200g vaahtokarkkeja
2/3 rkl vettä
1/2 pkt tomusokeria
öljyä työstämiseen

Öljyä mikronkestävä astia. Laita siihen vaahtokarkit ja tilkka vettä. Sulata mikrossa n. puoli minuuttia kerralla kunnes kaikki vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet. Huom! sekoita välillä!! Sihtaa toiseen astiaan puolet tomusokerista. Kaada sulanut vaahtokarkkimassa tomusokerin päälle. Sihtaa vielä hieman tomusokeria massan päälle. Öljyä käsi kunnolla ja aloita takinan alustaminen. Alusta vaahtokarkkitaikinaa ja lisää tomusokeria, kunnes taikina on jämäkkää, mutta kuitenkin työstettävää. Anna taikinan levätä kelmussa hetki.
Työstä taikinaa kaulimalla taikina kahden leivinpaperin välissä ja käytä myös tarvittaessa tomusokeria leivinpaperin ja "vaahtokarkkitaikinan" välissä. Nosta kaulittu kuorrute kakun päälle ja lainele käsillä niin, että rypyt siliävät. Leikkaa ylimääräinen kuorrute pois. Tähän mielestäni on parasväline pizzaleikkuri. Koristele mieleiseksesi.