Kokeilinpa niin monen kehumaa Baileys-kakkua. Hieman muuttelin ohjetta. Kermaliköörinä ei meiltä kotoa löytynyt Baileysiä, mutta vastaavaa ulkomailta ostettua likööriä.

325902.jpg

Pohjana tavallinen suklaa-sokerikakkupohja leikattuna hieman irtopohjavuokan pohjaa pienemmäksi.

Ohje:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g vanilja tuorejuustoa
2 liivatelehteä
0,5 dl kermalikööriä
1,5 dl kermaa (flora vispiä)
n.50-100g tummaa suklaata
tomusokeria (maun mukaan)

Laita liivatteet kylmän veteen. Sekoita tuorejuustot kulhossa ja vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Kuumenna kermalikööri (itse keitin-alkoholi haihtuu) ja sulata liivatelehdet nesteeseen. Lisää hieman jäähtynyt liivate-likööriseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen, tuorejuustojen sekaan. Lisää sekaan kermavaahto. Sulata suklaa ja lisää se vielä edelliseen. Makeuta tarvittaessa tomusokerilla. Kaada täyte irtopohjavuokaan sokerikakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja.

Itse laitoin hieman suklaalastuja tuohon kakun keskelle, kun ei mitään muuta enää ollut jäljellä koristeeksi.