Yritän näitä leipomuksiani nyt keventää mahdollisuuksien mukaan. Tänään teki mieli leipoa jotain. Niinpä tein hieman kevennetyn rahka-marjapiirakan. Pohjaan on käytetty ruis-sihtijauhoja. Halusin kokeilla uutta irtopohjavuokaani... Ihan helposti piirakka irtosi vuokasta vaikka hieman jännitin:o)

355023.jpg
Ja nyt ohjetta... anteeksi hieman kesti!!

POhja:

1 dl  öljyä (alkuper.ohje: juoksevaa tai sulatettua margariinia)
1/2 dl sokeria
1 muna
1 1/2dl sihtiruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

1 prk maitorahkaa
1 dl appelsiinimehua
1 dl kermaa (itse laitoin maitoa)
1 muna
sokeria (maun mukaan)
vaniljasokeria

Pakaste vadelmia (mitä tahansa marjoja)

Sekoita öljyn sekaan sokeri, muna ja keskenään sekoitetut kuivataineet. sekoita taikina tasaiseksi ja kaada piirakkavuokaan. Painele taikina vuokan (n.24cm) pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja. ripottele marjat pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista n. 25-30min. 200 astetta.


Pohjan ohje on Sunnuntai sihtiruisjauhopaketista ja täyte omasta päästä. Jos haluaisi, niin makeutusainettahan voisi käyttää. Itse en ole niihin tutustunut, joten pysyttelen tuossa sokerissa.

Piirakka oli maistuvaa, mutta mieheni kyllä kyseli, että onko tämä terveyspiirakkaa. No, oli juuri ennen tätä piirakkaa syönyt pieniä leivonnaisia Sunnuntai valmismurotaikinasta. Kyllähän siinä on eroa:o)