eli jäädytetty Caipirinha juustokakku
Löysin tällaisen reseptin kaupan tex-mex-osastolta. Siellä oli paljon uusia tuotteita Santa Marialta mm. näitä drinkkisekoituksia. Reseptivihkosesta bongasin tämän ohjeen.

497560.jpg

Tässä alkuperäinen ohje:
10-12 palaa

10 digestivekeksiä
50 g voita

Täyte:
1 pussi Santa Maria Caipirinha Drink mix-seosta
200 g philadelphiajuustoa
3 dl kuohukermaa
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ rkl liivatejauhetta
½ dl kylmää vettä

Koristelu:
tuoreet mansikat ja / tai muut hedelmät ja marjat

VALMISTUS
Murskaa digestivekeksit tehosekoittimella tai huhmareella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla. Liota liivatejauhetta kylmässä vedessä kattilassa noin 5 minuuttia. Kuumenna ja liuota liivatejauheseos varovasti liedellä, mutta varo ettei seos kiehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään drinkmix, philadelphiajuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää liivateseos hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Levitä täyte vuokaan ja laita cheesecake pakastimeen noin 4 tunniksi. Ota kakku pois pakastimesta noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele hedelmillä ja marjoilla.

Resepti www.santamaria.fi tai Red Fusion reseptivihkonen

Muuntelin itse hieman, kun oli kermavaahto jo valmiina ja sokeroituna jääkaapissa käytin sen tähän kakkuun. Noita sokeri määriä piti sitten hieman miksailla maun mukaan. Käytin itse myös noita liivatelehtiä enkä jauhetta. Tein kakun kahteen pieneen vuokaan (18 cm ja olisikohan 10 cm), mutta on tarkoitettu tehtäväksi 24 cm vuokaan.

Vielä ei olla kakkua maistettu, mutta annan tuomion kunhan makupalat
on leikattu. Nyt kakku on sulamassa.

Tämä kakku oli hyvää! Laitoin itse päälle coctail-hedelmiä ja kiiwi-hedelmää. Nuo hedelmät sopivat todella hyvin sitruksen makuun!

Tässä vielä 30.3.2008 tekemästäni kakusta kuva.
Tämä tuplamäärällä tehtynä. Käytin 4 liivatelehteä (liivatejauheen sijasta) ja hieman vähensin tuota tomusokerin määrää.

1422899.jpg