Tässä vielä samalle henkilölle tämän päiväisiin juhliin tehty mansikkakakku. Itsekin pääsin tätä kakkua maistelemaan ja sain palan myös tuota eilistä kakkua ja molemmat olivat hyviä. Tämä kakku on täysin laktoositon. Laktoosittoman kakun tekeminen on nykyään helppoa, kun kaupassa alkaa olla valinnanvaraa erilaisissa maitotuotteissa.


535830.jpg


Täytteenä sama mansikkamousse kuin edellisissäkin. Molemmissa väleissä sama täyte.  Tässä nyt laktoosittomana ohje:
(hieman eritavalla toteutettuna kuin aikaisemmin,
mutta raaka-aineet ovat samat)


5 dl laktoositonta vispikermaa
1 prk laktoositonta maitorahkaa
n. 500g mansikoita soseutettuna
8 liivatelehteä
n. 1,5 dl sokeria
3tl vaniljasokeria

Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan maitorahka ja sokerit. Kuumenna pieni osa n. 0,5dl mansikkasosetta esim. mikrossa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana muun mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele kerma-rahka seos mansikkasoseen sekaan.

Itse kasasin tämän kakun irtopohjavuokaan, joten täytin heti. Jos täytät kakun ilman vuokaa (esim. levykakku), anna täytteen hetken aikaa hyytyä ennen kakun täyttämistä jääkaapissa. Kakku on reilu 30 cm halkaisijaltaa ilman pursotuksia, joten kyseessä on suuri kakku. Kakussa oli täytettä mielestäni ihan riittävästi, mutta jos haluaa reilummin täytettä kakun sisään tee kakku noin 26-28cm vuokaan.

Päällä pakastemansikoita ja vedestä ja hyytelösokerista tehty kiille. Sivuilla kermapursotukset sekä nonparelleja :o)