Surffailin jokin aika sitten netissä etsien kakun kuorrutteita. Törmäsin naimissiin.info sivuston keskustelussa muun muassa tällaiseen ohjeeseen, jota tänään kokeilin. Itse kakusta tuli "ei niin kaunis", etten koko kakkua voinut kuvata... Onneksi maku oli näköä parempi;o)

540622.jpg
Tällä ohjeella tulee siis ihan pursotettava kreemi, joka kovettuu sokericremen tapaan jääkaapissa. Levittäminen kakun päälle oli helppoa.

Ohje:
1 muna
90g hienoa sokeria
1/2 dl vettä
180g suolatonta voita
250g valkosuklaata

Vatkaa muna vaahdoksi. Mittaa sokeria sekä vesi kattilaan ja anna kiehua niin, että sokeriliemen lämpötila on 115 astetta. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana vatkatun munan sekaan vatkaten samalla niin kauan, että massa on huoneenlämpöistä. Paloittele voi pieniksi paloiksi ja lisää massan sekaan vähän kerrallaan. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki ennen muuhun massaan lisäämistä. Sekoita hyvin ja kuorrute on valmis. Voit joko levittää tai pursottaa kuorrutteen kakun päälle. Kuitenkaan kovin paksua kerrosta ei kannata laittaa.

Itse epäonnistuin tuon sokeriliemen lisäämisessä jonkin verran eli sain sekaan muutaman pienen kovan sokerikökön. No, onneksi sain ne aika hyvin poistettua vaahdosta.


Sen verran vielä kakusta kerron, että laitoin täytteeksi ohuen kerroksen mansikkahilloa ja sen lisäksi vatkasin flora vispiä (2,5 dl), johon sulatin 50g Kalevin mansikkaistavalkosuklaata sekä sokeria. Hyvän makuinen täyte tuli.