Tämän päivän vieraillemme tarjosimme mustikkakääretorttua.


602609.jpg

Pohjana 5 munan kääretorttupohja (munia, sokeria, jauhoja saman verran + 1 tl leivinjauhetta)

Täyte+koristelu:

2,5 dl Kermaa/Flora Vispiä
1/2 prk maitorahkaa
sokeria (itse käytin tomusokeria koska tavallinen sokeri loppui tuohon pohja tekoon)
vaniljasokeria
n. 3dl pakastemustikoita

Kiille(paketin ohjeen mukaan):
1dl vettä
1/2 dl Hyytelösokeria

Kostutukseen:
omenamehua tai muuta nestettä (mehu/limu)


Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka. Lisää myös sokerit. Jaa kerma-rahkamassa kahteen yhtä suureen osaan. Paseeraa mustikat siivilän läpi ja lisää toiseen kerma-rahkaseokseen. Jätä kuitenkin osa mustikoista (n.0,5dl) kokonaisiksi koristelua varten.

Kostuta hieman kääretorttulevyä esim. omenamehulla. Levitä mustikkarahkaseos paistetun kääretorttulevyn päälle, mutta jätä noin 2 cm tyhjää uloimmasta reunasta.  Kääri torttu rullalle käyttäen leivinpaperia apuna. Levitä toinen osa kerma-rahkaseoksesta koristeeksi kääretortun päälle. Jätä keskeltä kaistale ilman rahkaaseosta ja levitä loput pakastemustikat siihen. Tee paketin ohjeen mukaan kiille marjojen päälle.

602612.jpg