Tulipa mieleeni kokeilla tällaisia kuorrutettuja marenkeja silikonivuokalla.

658015.jpg


Päällä on suklaakuorrutus Fazerin sinisestä ja sisällä marenkisydän.

Tässä ohje:

2 kanamunan valkuaista
100g sokeria
hyppysellinen suolaa
30g hasselpähkinärouhetta

200g maitosuklaata (tai mitä haluat)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri ja suola. Vatkaa noin 5 minuuttia tai niin, että vaahto on todella kovaa ja muodostaa "huippuja". Lisää lopuksi pähkinärouhe. Pursota tai nostele pieniä kekoja leivinpaperille ja
paista n. 125 astetta n. 25 min. Tuo paistolämpötila ja aika riipuu paljolti uunista ja marekien koosta.


Voitele pienet (karamelli)silikonimuotit. Sulata suklaa ja levitä ohut kerros vuokan pohjalle ja reunoille. Laita paistettu marenki keskelle ja kaada sulaa suklaata päälle. Anna jähmettyä kylmässä ja irroita varovasti vuokasta.


Pelkkiä marenkeja tulee tällä ohjeella noin yksi pellillinen. Suklaa ei minun muoteissani riittänyt kuin kymmeneen. Suklaan menekki riippuu muotin koosta.