Veljeni poika oli meillä tänään kylässä ja halusi leipoa kakun. No, minulla on jo jonkin aikaa pyörinyt tässä tietokoneen luona netistä (www.naimisiin.info) printattu ohje kaulittavasta voi-sokerikuorrutteesta. Ohje vaikutti aika helpolta toteuttaa ja niinpä päätin nyt kokeilla sitä tähän tekemäämme kakkuun.

851019.jpg


Kakku on tehty kääretorttu pohjasta kolmeen osaan leikattuna. Täytteenä on kermavaahtoa ja mansikkasosetta. Ennen sokerikuorrutteen laittamista sivelin kakun pelkällä kermavaahdolla.

Kaulittava voi-sokerikuorrute



851059.jpg
(Tässä valmis kuorrute kelmuun käärittynä)

Tässä alkuperäinen ohje:

225g margariinia
225g vaaleaa siirappia
1/2tl suolaa
1/4tl appelsiiniöljyä (esanssi)
1/4tl sitruunaöljyä
n. 900g (melkein 2 pkt) tomusokeria
elintarvikeväriä

Vatkaa taikinakoukuilla margariini ja siirappi sekaisin. Lisää muut aineet paitsi tomusokeri. Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin ja lisäile tomusokeria vähitellen. Lopuksi vaivaa taikina käsin kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Jos massa tuntuu tarttuvan käsiin, lisää tomusokeria vähän kerrallaan.
Tämän jälkeen massa on valmis kaulittavaksi. Itse kuitenkin antaisin taikinan jäähtyä jääkaapissa ennen käyttöä kelmuun käärittynä.
Voit värjätä kuorrutetta elintarvikeväreillä lisäämällä ne samaan aikaan muiden aineiden kanssa. Itse värjäsin vasta jälkikäteen ja hyvin onnistui sekin.

Minä jätin suolan ja öljyt pois, mutta lisäsin noin 1 rkl vaniljasokeria. Niin ja minulla ei ollut tuota vaaleaa siirappia eikä ollut meidän lähikaupassammekaan, joten oli pakko turvautua tummaan siirappiin. En tiedä kuinka paljon tuo nyt sitten lopulta vaikutti makuun ja näköön.

Käytä samaan tapaan kuin marsipaania. Ohjeen määrä riittää noin kahteen 24 cm kakkuun.