Tein äitini pyynnöstä johtamalleen seniorikuorolle kakun. Sain tehdä ihan sellaisen kuin halusin. Marielta löysin alkuperäisen idean nuottikirjakakkuun. Tällainen tuli ilman kirjavuokaa.

861444.jpg

Pohjana on neljä kääretorttupohjaa. Täytin kakun eilen ja tänä aamuna leikkasin reunat siisteiksi ja koristelin kakun. Päällä marsipaani, johon maalasin nuottiviivastot sekä nuotit erääseen lauluun. Nuottiavain on pronssisprayllä maalattua marsipaania. Perhoset ovat pikeeristä ja myös suihkautettu pronssisprayllä. Pursotukset vispikermaa.

Täytteenä on itse tehtyä vadelma-mansikkamoussea paseeratuista marjoista. Nuo reunat kuvioin varmaan joka kodista löytyvällä "elmukelmu-leikkurilla" eli sillä muovisella terällä, joka on kelmupaketin reunassa. Oma raappani oli jonnekin kadonnut, mutta tuo oli hyvä keksintö ja varmasti tähän tarjoitukseen parempi kuin tavallinen raappa...

861472.jpg

Tämä kakku riittäisi varmasti noin 40-50 hlölle. Kuoron reilu 20 henkilöä söivät kakusta noin puolet ja jäljelle jääneen "toisen sivun" reunat pursotin siisteiksi ja vein entisen kouluni opettajille kahvin kanssa syötäväksi. Oli sopivasti juuri ruokatunti menossa:o)

861474.jpg