Eilen teki mieleni koko päivän tehdä lihapiirakkaa, mutta olin sitä mieltä etten osaa... No, sitten etsin reseptejä ja löysin paljon uppopaistettavien lihapiirakoiden ohjeita ja olihan niistä pakko soveltaa itselle soppiva resepti. Olivat erinomaisia!!

1067985.jpg

Kuten huomata saattaa leipuri ei saanut näistä saman kokoisia, mutta eipä haitannut:o) Ei jäänyt tuosta satsista montaa enää jääkaappiin illan jälkeen...

Ohje:

3 dl vettä
1pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 3dl vehnäjauhoja
n. 3 dl hiivaleipäjauhoja
75g margariinia

Täyte:

200g naudanjauhelihaa
1 dl puuroriisiä (keitettynä)
1 pieni sipuli
valkopippuria
suolaa

Paistamiseen:
öljyä

Lämmitä vesi lämpimäksi ja sekoita suola, sokeri, hiiva ja n. 1 dl jauhoja keskenään ja lisää veteen. Lisää jauhoja desilitra kerrallaan hyvin sekoittaen. Alusta taikina hyvin ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Lisää vielä hieman jauhoja ja jätä taikina nousemaan kaksinkertaiseksi.
Keitä puuroriisi ohjen mukaan. Ruskista jauheliha ja raasta sipuli pannulle ja kuulota yhdessä jauhelihan kanssa. Sekoita riisi ja jauheliha keskenään ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Leivo hyvin noussut taikina pitköksi pötköksi ja jaa yhtäsuuriin osiin (n.11-13kpl). Tee taikinapaloista palloja ja jauli ne sitten pyöreiksi ja ohuiksi. Lisää toiselle puolelle vajaa ruokalusikallinen täytettä ja käännä toinen puoli kanneksi. Painele reunat hyvin kiinni. tarvittaessa voit vielä leikata kauniin reunan esim. kahvilautasen reunalla.(Tämän vinkin löysin jostain blogista, mutta en enää muista mistä...)

Kuumenna öljy ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoile lämpiminä!!