Tätä kyseistä reseptiä on pitänyt jo pitkään kokeilla ja nyt tuntui hyvältä ajankohdalta. Alunperin ohje on Kaarina Roiniselta, mutta Chocomumin tapaan tein muutokset.


1138673.jpg


Pohja:

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

maitoa kostutukseen

 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min (pohja ei saa saada paljon väriä). Anna pohjan jäähtyä. kostuta pohja maidolla.

 

Täyte:

2,5 dl vispikermaa

150g Valio crème fraichea

1 dl fariinisokeria


Päälle vadelmia ja hyytelösokerista kiille

1  1/2 kertaisena paketin ohjeen mukaan


Vatkaa kerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi vadelmien päälle.

Laitoin kiilteen sekaan hieman mustaherukkamehua, jotta kiille olisi hieman punertava.

Maistamaan en ole vielä kerinnyt, mutta ihan varmasti tänään vielä maistellaan pienen makutuomariston kesken:o)