Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
maitoa kostutukseen
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min (pohja ei saa saada paljon väriä). Anna pohjan jäähtyä. kostuta pohja maidolla.
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
150g Valio crème fraichea
1 dl fariinisokeria
Päälle vadelmia ja hyytelösokerista kiille
1 1/2 kertaisena paketin ohjeen mukaan
Vatkaa kerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi vadelmien päälle.
Laitoin kiilteen sekaan hieman mustaherukkamehua, jotta kiille olisi hieman punertava.
Maistamaan en ole vielä kerinnyt, mutta ihan varmasti tänään vielä maistellaan pienen makutuomariston kesken:o)
Kommentit