Pohja:
10 munaa
300g sokeria
150g perunajauhoja
150g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(kaakaojauhetta)
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää siivilöiden jauhot, leivinjauhe ja kaakao joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Paista irtoreunassa tai irtopohjavuokassa 160 astetta n. 30-40 min. Kokeile kakun kypsyyttä coctail-tikulla (paina tikku kakun keskikohtaan: jos tikkuun ei tartu taikinaa on kakku valmis).Kumoa ritilän päälle jäähtymään.
Täyte:
4 banaania
1 l vispikermaa
230g maitosuklaata
vaniljasokeria
kostutukseen omenamehua
Vispaa kerma ja sulata suklaa. Lisää suklaa vispatun kerman joukkoon, mausta vaniljasokerilla. Survo banaanit.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta omenamehulla alin kerros ja levitä banaanisurvos pohjan päälle. Levitä banaaneiden päälle puolet suklaakermavaahdosta. lisää seuraava kerros ja tee samoin. Nosta lopuksi kakun "kansikerros" ja kostuta se päältä. Anna vetätäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kakun kuorrutus:
6 dl kermaa
kaakaojauhetta
tomusokeria
vaniljasokeria
Vatkaa kerma ja mausta kaakaolla, tomusokerilla sekä vaniljasokerilla. Koristeet marsipaania.
Onnea sankarille! Toivottavasti kakku oli mieleinen!!
Kommentit