Täytin eilen illalla kaksi kakkua, jotka sitten tänään koristeltiin.
Daim-suklaakakku
Kakkupohja on kaakaojauholla maustettu tavallinen sokerikakkupohja. Täytteenä Daim-suklaavaahto. Päällä marsipaania.
Täyte:
n. 3 dl kermaa
200g Maraboun Daim-suklaata
1/2 prk maitorahkaa
Kostutuksena appelsiinimehua
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Lisää maitorahka ja hieman jäähdytetty sulasuklaa kermavaahdon joukkoon. Täytä kakku.
Appelsiini-valkosuklakakku
Pohjana tavallinen sokerikakkupohja. Täytteenä appelsiini-valkosuklaatäyte. Kostuksena appelsiinimehu. Kakun päälle teimme MMF:n eli vaahtokarkkitaikinan.
Täyte
3 dl vispikermaa
100g valkosuklaata
100g appelsiinituorejuustoa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Täytä kakku.
Idea tosiaan oli siinä, että kaikkea saa kokeilla. Kakut rakennettiin niin, että alussa ei ollut todellakaan tietoa lopputuloksesta. Kakkuihin onkin laitettu melkeinpä kaikki illan aikana tehdyt koristeet:o)
Mukavaa oli!
Kommentit