Eilen poikamme kärtti minulta mitä tehtäisiin ja keksi itse, että leivotaan. Päätimme leipoa jotain suolaista tällä kertaa- Löysin Myllynparas-nettisivuilta hyvän juustosarvien ohjeen. Ihan varma en ole olenko käyttänyt tätä reseptiä aikaisemmin.

1838752.jpg
Juustosarvet





n. 24 kpl

 7 1/2

dl

 vehnäjauhoja
 1

tl

 suolaa
 200

g

 voita tai margariinia                                              
 2 1/2

dl

 maitoa
 40

g

 hiivaa
 200

g

 juustoraastetta
 Voiteluun:
     kananmunaa
 Koristeluun:
     unikonsiemeniä





Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikinasta n. 1 cm:n paksuinen levy (60x30 cm). Leikkaa taikinasta taikinapyörallä kolmioita. Jaa juustoraaste kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa n. 10 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy


Itse lisäilin vielä hieman kinkkukuutioita osaan sarvista ja olivat hyviä! Parhaimmillaan heti uunista ulos tultua:o)