Sateisen aamupäivän kunniaksi teimme lasten kanssa mokkapaloja. Tämä on tällä kertaa tehty äidiltäni saamallani ohjeella, pienin muutoksin, kun en kaapista löytänyt (sokeroimatonta) kaakaojauhetta... Äitini on saanut alkuperäisen ohjeen entiseltä naapuriltamme (Kiitokset Anitalle!) nimellä Ruotsin paras kakku.

1814090.jpg

Tässä resepti, jolla minä pellillisen torttua tein:
(Suluissa alkuperäisen ohjeen määrät.
Alla alkuperäinen ohje tuplattuna)


4 kananmunaa
4 dl sokeria  (5dl)
6 dl vehnäjauhoja
3 rkl o´boy kaakaojauhetta (2 rkl tummaa kaakaojauhoa)
4 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl kiehuvaa vettä
300g voita

Kuorrute:

3 rkl O´boy kaakaojauhoa
6 rkl kahvia
6 rkl voisulaa
1 rkl vaniljasokeria
n. 300g tomusokeria
nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen jauhot (yhteen sekoitetut jauhot) ja kiehuva vesi noin kolmessa erässä varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille ja paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.  Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kuorrute lämpimän/kuuman pohjataikinan päälle. Ripottele päälle nonparellit.


Tämä on mehevää ja herkullista! Meillä muutaman vieraan avustamana on syöty koko pellillinen näitä mokkapaloja - kertonee, että hyviä ovat!