Kreikkalainen voileipäkakku (kasviskakku)
Ohjeena käytin tätä jo aikaisemmin hyväksi havaitsemaani ohjetta. Kreikkalaisen valkosipulituorejuuston tilalla käytin vähälaktoosista valkosipulituorejuustoa. Tein puolitetun tuosta ohjeessa mainitusta täytteen määrästä. Riittää n. 20-25 hlölle muusta tarjoilusta riippuen.
Kinkkuvoileipärulla
Ohje:
(n. 20 hlöä)
20 siivua ruis-paahtoleipää
täyte:
200g kinkkusiivuja
n. 1kpl maustekurkkua
1 prk kermaviiliä
2 prk Creme fraishea
2 prk Pekoni-purjotuorejuustoa
1/2 kpl paprikaa
mustapippuria
Kostutus:
laimeaa kasvislientä
Kuorrutus ja koristelu:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk creme fraishea
1 rkl pippurituorejuustoa
1/2 dl kermavaahtoa
tomaattia, kinkkua, paprikaa
herneenversoja, kurkkua
Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois. Levitä leivät 4x5 leivinpaperin tai kelmunpäälle. Pilko täytteen ainekset pienen pieneksi palaksi ja sekoita hyvin tuorejuuston, kermaviilin ja creme fraishen sekä mustapippurin kanssa. Kostuta leivät kasvisliemellä. Levitä täyte leipien päälle ja rullaa tiiviisti kääretortun tapaan rullaksi. Anna vetäytyä seuraavaan päivään ja koristele haluamallasi tavalla.
Ristiäiskakku ja koriste
Koristeet on kokonaisuudessaan tehty marsipaanista.
Mansikkamousse täytteinen kakku. Pohja on 29 cm halkaisijaltaan oleva sokerikakkupohja (10 munaa, 300g sokeria, 300g vehnä- ja perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta). Täytteenä mansikkamousse (kermaa, mansikkasosetta, liivatetta, tomusokeria, vaniljasokeria). Kostutus omenamehulla. Päällä vispikermaa ja helmiäisnonparelleja.
Koristeet laitettiin kakun päälle vasta juhlapaikalla, joten ne kuljetettiin erillisessä astiassa, jotta marsipaani ei kerkeä vettymään (ts. kiiltelemään ja kostumaan pinnalta) eikä myöskään liikkumaan kuljetuksen aikana kakun päällä.
Kinkku-juustokierteet
Onnea elämään pienelle poikavauvalle!!
Kommentit