Pyynnöstä tein pienen suloisen poikavauvan ristiäisiin tällaiset tarjoilut:

Kreikkalainen voileipäkakku (kasviskakku)

1944857.jpg

Ohjeena käytin tätä jo aikaisemmin hyväksi havaitsemaani ohjetta. Kreikkalaisen valkosipulituorejuuston tilalla käytin vähälaktoosista valkosipulituorejuustoa. Tein puolitetun tuosta ohjeessa mainitusta täytteen määrästä. Riittää n. 20-25 hlölle muusta tarjoilusta riippuen.


Kinkkuvoileipärulla

1944872.jpg

Ohje:
(n. 20 hlöä)

20 siivua ruis-paahtoleipää

täyte:
200g kinkkusiivuja
n. 1kpl maustekurkkua
1 prk kermaviiliä
2 prk Creme fraishea
2 prk Pekoni-purjotuorejuustoa
1/2 kpl paprikaa
mustapippuria

Kostutus:
laimeaa kasvislientä

Kuorrutus ja koristelu:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk creme fraishea
1 rkl pippurituorejuustoa
1/2 dl kermavaahtoa

tomaattia, kinkkua, paprikaa
herneenversoja, kurkkua

Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois. Levitä leivät 4x5 leivinpaperin tai kelmunpäälle. Pilko täytteen ainekset pienen pieneksi palaksi ja sekoita hyvin tuorejuuston, kermaviilin ja creme fraishen  sekä mustapippurin kanssa. Kostuta leivät kasvisliemellä. Levitä täyte leipien päälle ja rullaa tiiviisti kääretortun tapaan rullaksi. Anna vetäytyä seuraavaan päivään ja koristele haluamallasi tavalla.


Ristiäiskakku ja koriste

1944939.jpg

Koristeet on kokonaisuudessaan tehty marsipaanista.

1944919.jpg

Mansikkamousse täytteinen kakku. Pohja on 29 cm halkaisijaltaan oleva sokerikakkupohja (10 munaa, 300g sokeria, 300g vehnä- ja perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta). Täytteenä mansikkamousse (kermaa, mansikkasosetta, liivatetta, tomusokeria, vaniljasokeria). Kostutus omenamehulla. Päällä vispikermaa ja helmiäisnonparelleja.  

Koristeet laitettiin kakun päälle vasta juhlapaikalla, joten ne kuljetettiin erillisessä astiassa, jotta marsipaani ei kerkeä vettymään (ts. kiiltelemään ja kostumaan pinnalta) eikä myöskään liikkumaan kuljetuksen aikana kakun päällä.


Kinkku-juustokierteet


1944962.jpg


Onnea elämään pienelle poikavauvalle!!