Pienoista blogitaukoa on ollut ilmassa. Leiponut olen kyllä ahkerasti, mutta tänne blogiini en ole vaan saanut perusohjeita laitettua. Tämän kuitenkin haluan tänne itselleni ehdottomasti muistiin, jotta löydän reseptin vielä seuraavalla kerrallakin:o)

Eräs sukulaisemme tekee todella ihanaa appelsiinikakkua, jota oli tarjolla kuopuksemme ristiäisissäkin. Resepti vaan on jäänyt pyytämättä. Nyt viikolla, kun oli hieman luppoaikaa ja jotain piti päästä leipomaan, ajattelin etsiä netistä jonkun appelsiinikakun ohjeen ja kokeilla jospa pääsisin edes lähelle sitä makua... No, löysinkin mielestäni todella hyvän ohjeen Wikikirjastosta appelsiinikakun nimellä.

 

 

Appelsiinikakku

200g margariinia

2,5 dl sokeria

3 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 appelsiinin mehu ja kuoriraaste (itse käytin yhden kokonaisen appelsiinin)

 

päällä

appelsiinin puristettua mehua

tomusokeria

 

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää kuivataineet ja appelsiinimehu ja -raaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan. Paista n. 45 min. 175 asteessa.

Kumoa paistettu kakku lautaselle ja anna jäähtyä. Tee kuorrute siivilöimällä appelsiinin mehua ja lisäämällä siihen tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä kakun päälle. Lisää nestettä vähän kerrassaan. Halutessasi ripottele päälle esim. nonparelleja.

 

Itse tekisin normaalikokoiseen vuokaan puolitoista tai kaksinkertaisen taikinan, koska tämä kakku jäi aika matalaksi. Maku oli kyllä todella kohdallaan...