YRITIN tehdä koristeltuja pikkuleipiä, joita mm. Ebe on ainakin loistavasti tehnyt. Minulla nämä on kaikkea muuta kun loistavia, mutta opin paljon ja ensikerralla taas tiedän muutaman uuden "jipon". Olin ajatellut, että jos saan tehtyä hienoja, niin vien nämä tarjolle, mutta kyllä nämä ihan kotiin jäivät:o)


Nämä korsetti-pikkuleivät on ihan tavallisella murotaikinalla paistettuja pikkuleipiä. Koristelut pikeerillä. Pikeerin tekoon ja koristeluun muutenkin yritin ottaa oppia Mansikkamäen hyvin tehdyistä opeista, mutta ei onnistunut heti alkuun opeista huolimatta. Näitä vielä tulen harjoittelemaan...


200g margariinia

1dl sokeria

1 kananmuna

4dl vehnäjauhoja

2tl leivnjauhoa

2tl vaniljasokeria


Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna. Vatkaa vielä. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne edellisiin. Nypi taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi. Itselläni oli yön yli. Käytä jauhoja leipoessasi, jottei tartu alustaan kiinni. Paista 175 asteessa n. 5-10 min. Anna jäähtyä. Koristele halutessasi.


Tässä vielä minun ja kahden isoimman lapseni tekemät Bamse-keksit koristeluineen:o)


Tässä poikamme 6v. tekemä Bamse ja minun tekemäni bamse. Kuten tästä huomaa pikeeri oli kaiksta huolimatta hieman liian paksua eli ei tasoittunut itsestään.


Tämän teki tyttäreni 2v9kk. Kyllä se keksi siellä jossain luuraa :o)