Sain pyynnön LP-levykakusta, joka sitten omissa ajatuksissani kääntyi levysoitinkakuksi. Halusin puukuvioinnin itse soittimeen, vaikkakin alkuun hieman mietin hopeoituamarsipaania soittimen kuorruttamiseen. Ajattelin kuitenkin, etten ainakaan itse haluaisi syödä hopealla värjättyä/maalattua marsipaania kovin paljoa kakussa, joten suklaa voitti tällä kertaa :o)

Tällainen siitä sitten tuli...

 



Paistoin 10 munan kakkupohjan säädettävässä irtoreunavuokassa, jonka säädin sellaiseksi, että sain kakun kakkulaatikkoon mahtumaan. Sisällä toiveesta mansikkamousse ja kostutus laimennetulla omenamehulla. Päällä tummaasuklaata, valkoistasuklaata, marsipaania ja sokerimassaa. Suklaan alle laitoin ohuen kerroksen (laktoositonta) sokericremeä tartuntapinnaksi.

 


 

Samanlaista puukuviointia olen käyttänyt aikaisemmin tässä viinilaatikkokakussa.

Kuorrutukseen käytin Brunbergin laktoositonta suklaata, joka on ihanteellinen koristeluun. Aivan mahtava tuote kotikokille. Ei vaadi temperoimista tai mitään erikoista. Jähmettyy nopeasti vaikka ihan huoneenlämmössä. Huonona puolena, että välillä jähmettyy hieman liiankin nopeasti :o)