Sain idean näihin pikkuleipiin Elämä makeaksi-blogista.

Tein näistä kylläkin täytepikkuleipiä sekä aikalailla eri näköisiä ja tyylisiä kuin nuo alkuperäiset.

 


Olin näissä hieman laiska ja pelkäsin, että suklaa lohkeilee muotilla otettaessa, joten levitin suklaan suoraan pikkuleipien päälle ja käänsin pikkuleivän suklaapuoli alaspäin suklaatranferi-kalvon päälle. Tuo suklaatransferi-kalvo on siis sellainen, jossa on kuvioita, jotka tarttuvat jähmettyneen suklaan pintaan. Kalvossa, jota käytin oli tuollaisia kultakiehkuroita.


Keksit tein ihan peruspikkuleipäohjeella:


200g voita

1 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja


täyte:

100g maitosuklaata


Koristelu:

100g brunbergin tummasuklaa

suklaa transferi-kalvo tai esim. nonparelleja


Vatkaa voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna kokoajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Kauli taikinasta iso levy jauhotetulla alustalla. Ota muotilla haluamasi mallisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa n. 8 min. Anna pikkuleipien jäähtyä.

Sulata suklaa ja laita sitä n. 1/2-1tl sulaa suklaata pikkuleivän päälle (pikkuleivän koosta riippuen). Paina kevyesti toinen pikkuleipä suklaan päälle.

Sulata koristeeseen tuleva suklaa. Levitä suklaata keksin päälle ja kumoa pikkuleipä kalvon päälle. Anna jämettyä hetki ja irroita pikkuleipä kalvosta.

Toinen tapa, jolla Elämä makeaksi-blogissa tehtiin, on levittää kuorrutesuklaa transferi-kalvon päälle ja antaa sen jähmettyä. Irroita suklaa kalvosta ja ota suklaasta haluamallasi muotilla koristeet pikkuleipien päälle. "Liimaa" tipalla sulaa suklaata. Tämä on mielestä enemmän työtävaativaa, mutta näin saat siistimmät reunat suklaapäälliseen :o)