Sain tänään päähäni, että haluan leipoa jotain... Siis yhden täytekakun lisäksi (josta lisää huomenna). No, sitten muistin, että kaapissa on purkillinen kondensoitua maitoa. Olen kauan halunnut kokeilla banoffeen kinuskin tekemistä mikrossa. Hyvin onnistui ja nopeasti.



 

Hieman muuttelin aikaisemmin kokeilemaani reseptiä kaapista löytyvien ainesten mukaiseksi.


Banoffee

Pohja:
300g digestive-keksejä
100g margariinia tai voita
 
Täyte:
1 prk (397g) Kondensoitua maitoa (tiivistettymaito)
3 dl kermaa
2rkl vaniljasokeria
2 banaania
(kaakaojauhetta)

Murskaa kerksit ja sekoita sulatettu rasva tasaiseksi seokseksi keksejen kanssa. Painele piirakkavuokan tai irtoreunan pohjalle ja reunoille keksimuruseos. Laita astia kylmään ja valmista täyte.

Avaa kondensoitu maitotölkki (säilykepurkki) ja kaada mikronkestävään kulhoon. Keittele kinuskia mikrossa 500W n. 5-6 minuutin ajan. Sekoittele välillä kinuskia ja huomaat sen sakeutuvan. Vahdi koko ajan, ettei kinuski kiehu yli kulhosta. Kun kinuski on paksua, levitä se pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani kinuskin päälle. Levitä banaanien päälle ohut kerros kermavaahtoa. Pilko toinen banaani kermavaahdon päälle ja levitä tai pursota kermavaahdo banaanien päälle. Halutessasi koristele vielä kaakaojauheella. Itse laitoin kermavaahdon päälle vielä hieman kinuskikastiketta. Voit myös koristella piirakan banaanisiivuilla. 

Oli kyllä hyvää ja sain kinuskista tällä kertaa huomattavasti paksumpaa kuin aikaisemmalla kerralla, kun keitin tölkkiä 3 tuntia (!!!) kattilassa. Tosin merkki oli kyllä eri.


Tässä vielä kuvaa banoffeen sisältä