Tuttava perheessä juhlitaan tänään uutta ylioppilasta! Sain kunnian tehdä heille täytekakun. Tällä kertaa kakun päälle toivottiin valkosuklaamoussea kuorrutteeksi ja mustikkamoussea täytteeksi. En ole ennen tuota valkosuklaata kuorrutteena käyttänyt, mutta vaikka en ole itse mikään suuri valkosuklaan ystävä, niin voisin kyllä käyttää tätä vaikka uudelleenkin - eli maistui!


Paistoin kakkua varten 11 munan sokerikakkupohjan. Täytteenä toiveiden mukaan mustikkamoussea, mansikkamoussen ohjetta mukaellen. Kakun kostutin omenamehulla. Kuorrutin kakun vatkatulla valkosuklaaganachella (ohje alla). Tein aika reilun määrän, jotta ei vaan loppuisi kesken. Tämä pitää nimittäin valmistaa vatkausta vaille jo edellisenä iltana, joten lisäsatseihin ei olisi ollut enää aamulla aikaa. Koristeet marsipaania ja sokerimassaa. 


Vatkattu valkosuklaaganache:

1l vispikermaa

500g valkosuklaata


Kuumenna kattilassa kerma, mutta älä keitä. Paloittele suklaa sekaan ja sekoittele niin, että suklaa on sulanut kerman joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa yön yli (tai ainakin niin, että kylmenee hyvin). Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.

En laittanut suklaata aivan samoissa määrin, kuin erinäisissä suklaaganache ohjeissa neuvotaan. Tämä oli kuitenkin aivan riittävä määrä maustamaan tuota kermaa. Tuosta ganachemäärästä jäi kyllä ihan hyvin ylikin.


Koristeeksi toivottiin ylioppilaslakkia ja punaisia ruusuja sekä tuo onnitteluteksti.