Jo pitkän aikaa sitten sain sähköpostilla Hellapoliisi-sivuston Katilta ohjeen Tuplasuklaakakkuun (tai oikeammin Kahden suklaan kakku). Tätä on pitänyt jo pitkän aikaa tehdä ja nyt sain tehtyä sitä tarjolle omille syntymäpäiville. Kakun nimi tulee siitä, että kakussa on kaksi kerrosta, joista toinen on tehty valkosuklaasta ja toinen tummasta suklaasta.




Hieman tein kakkuun muutoksia sen mukaan mitä kotoa löytyi. Tarjoilin myös kakun kermavaahdon kanssa, joka oli oikein nappijuttu. Maku tasaantui makean kermavaahdon kanssa.


Tuplasuklaakakku


200g Dominokeksejä

50g margariinia


täyte 1.

2 dl kermaa

1 prk vaniljarahkaa

200g valkosuklaata

3 rkl vettä

3 liivatelehteä


täyte 2.

2 dl kermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g tummaasuklaata

3 rkl toffee-likööriä

3 rkl tomusokeria

3 liivatelehteä


Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Nosta irtopohjavuokan reunaosa tai irtoreunus tarjoiluastialla. Painele kevyesti keksimuru pohjalle.

Vatkaa molempiin täytteisiin tarkoitettu kerma vaahdoksi sekä laita liivatteet likoon kylmään veteen. Tee ensin täyte 1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Lisää se vaniljarahkan joukkoon. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut liivatteet. Sekoita ja kaada seos valkosuklaa-rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon lermavaahto. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin kylmenemään ja valmista sillä aikaa täyte 2.

Notkista tuorejuusto ja sulata suklaa vesihauteessa tai pienellä teholla mikrossa. Lisää suklaa tuorejuuston sekaan sulasuklaa ja tomusokeri. Kuumenna likööri kiehuvaksi ja lisää siihen loput liivatteet. Sekoita ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-yuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada varovasti ensimmäisen täytteen päälle. 

Anna hyytyä jääkaapissa miellään seuraavaan päivään. Irroita seuraavana päivänä reunus kakusta pyöräyttämällä esim. veitsellä reunaa pitkin. Koristele haluamallasi tavalla esim. kermapursotuksin.

Itse käytin koristeluun hasselpähkinäkeksirullia kuten olen aikaisemminkin käyttänyt. Lisäksi tein suklaasta koristeen kakun päälle ja täytin sen suklaalla päällystetyillä pähkinöillä ja manteleilla, joihin suihkautin hieman pronssikiillettä.